ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Λόγοι για να αποκτήσεις το δίπλωμα οδήγησης στη Σχολή οδηγών Halkos

Το δίπλωμα οδήγησης το αποκτάς μια φορά. Πρέπει να επιλέξεις με προσοχή τη σχολή οδηγών που θα σε εκπαιδεύσει σωστά για να είσαι ασφαλής στο δρόμο. Στη σχολή οδηγών Halkos, οι αδειούχοι εκπαιδευτές μας, εγκεκριμένοι από την κυβέρνηση, με την πείρα, τις γνώσεις, και την υπομονή που διαθέτουν, εκπαιδεύουν τους μαθητές να οδηγούν σωστά και τους προετοιμάζουν να πετύχουν στην εξέταση αν είναι δυνατό από την πρώτη φορά. Ο Μιχάλης Χάλκος, εκπαιδευτής στη σχολή οδηγών Halkos από το 1998, αρίστευσε στις κυβερνητικές εξετάσεις για εκπαιδευτές οδηγών και έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος παγκύπρια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2009 η εταιρία μας υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την οδική ασφάλεια και δεσμεύτηκε επίσημα για μείωση των νεκρών από οδικές συγκρούσεις. Η Ευρωπαϊκή χάρτα οδικής ασφάλειας είναι μια κοινότητα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται στην οδική ασφάλεια

Ο καλός οδηγός

Καλός οδηγός είναι αυτός που εφαρμόζει αυτά που έμαθε στην εκπαίδευσή του. Ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις αλλαγές που γίνονται στο οδικό δίκτυο (κυκλικοί κόμβοι, τρείς λωρίδες στον αυτοκινητόδρομο, κ.ά.).

Πρέπει να είναι προσεχτικός, συγκεντρωμένος, και να μην αφήνει οτιδήποτε να του αποσπάσει την προσοχή (π.χ γνωστοί στο δρόμο, κινητό τηλέφωνο, συνεπιβάτες κ.τ.λ). «Ελέγχει» συνεχώς το δρόμο και εφαρμόζει τις αρχές της ενεργητικής ασφάλειας και αμυντικής οδήγησης. Σωστός οδηγός είναι αυτός που προβλέπει κινήσεις και τυχόν λάθη από άλλους οδηγούς και έχει την ετοιμότητα να αντιδράσει όταν χρειαστεί.

Στο οδήγημα .. «Συγνώμη έκανα λάθος» δεν υπάρχει.. ένα λάθος μπορεί να είναι και το τελευταίο. Οδήγα τη ζωή σου με ασφάλεια και δώσε εμπιστοσύνη σε εμάς που έχουμε πείρα και υπευθυνότητα για αυτό που κάνουμε. «Σκέψου σοβαρά! Όταν οδηγάς έχεις δικαιώματα αλλά και τεράστια ευθύνη».

Ακολουθούν κάποια άρθρα από τους εκπαιδευτές της σχολής οδηγών Halkos βοηθητικά για όλους τους οδηγούς.